Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg
Рокли дантела | Българска мода
Електронен магазин за българска мода

Fashion.bg » Речник за красота и козметика » Магнезий

Речник за красота и козметика

 

Магнезий

Магнезият е химичен елемент от Менделеевата таплица. Той е твърде важен минерал за много от функциите в организма на човека. Необходим е за обмяната на калция и витамин С, на фосфора, натрия, калия. Измерва се в милиграми.

Основната му функция е да се грижи за равновесието на нервната и мускулната система. В нашия организъм се съдържат около 21 мг магнезий: 60% от тях са в костите, една четвърт - в мускулите, а останалото – в другите органи. Оттук става ясно, че активно трениращи хора и такива, чиято работа е свързана с тежки физически и нервни натоварвания, трябва да осигуряват на организма си постоянно нужната доза магнезий, която за възрастни е 250 до 350 мг дневно.

Магнезият е важно средство за борба с умората и стреса. Важен е и за трансформирането на кръвната захар в енергия.

Човешкият организъм няма запаси от магнезий. По тази причина трябва да си го осигуряваме ежедневно чрез храни - на първо място са зърнените храни, следвани от какао, ядки, смокини, банани, сушени кайсии; необработени термично зеленолистни зеленчуци, черен шоколад, скариди и други морски дарове.

   

Bridal Fashion
За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи

виж повече

виж повече